Zmeul Microsoft si Imparatul Cenusiu Apple


Mi-a revenit in atentie unul dintre cele mai bune spoof-uri realizate chiar pentru designul unui ambalaj. Rar mai vezi spoof-uri in aceasta categorie, insa era inevitabil ca cei doi giganti ai taramului IT sa nu se lupte in identitati vizuale chiar si la nivel de ambalaj. Videoclipul de mai jos nu face decat sa-mi confirme cat de inconfundabile sunt cele doua branduri si cat de antitetice, mai ceva ca in povestile cu personaje bune si rele. Daca imparatul Verde, Albastru, Rosu si in multe alte nuante aka Zmeul Microsoft ramane la fel de impopotonat, austerul, dar inovativul Imparat Muscator de Mere Minimaliste, se pastreaza simplu. Unul mai ceva ca un curcubeu, altul mai Cenusiu decat lupii, cei doi titani ai industriei IT reusesc de-o potriva sa iasa in evidenta prin expunerea fara menajamente a personalitatii lor atat de diferite.

Trebuie sa recunosc ca pe anumite parti Microsoft inteapa bine in balonul filosofiei Apple si iata cateva exemple: imaginea unei artiste country, extrem de patrunsa de muzica cu care ii delecteaza pe ceilalti, creeaza la prima vedere doar o legatura superficiala cu produsul in sine. Gadiland ideea aceasta bine pe toate partile te poti gandi insa ca nu produsul in sine este important, ci beneficiul pe care il aduce in sine, insa pica aceasta ipoteza, dat fiind faptul ca pe una din laturile cutiei ni se indica cat de slim este iPOD-ul. Toate bune si frumoase in rest…design aerisit, in gama alb-negru, care sincer chiar creeaza un efect disruptiv in marea de „garduri vopsite”. Un alt aspect bine punctat de Microsoft este listarea endorserilor, aspect ce cantareste destul de mult in ptocesul de decizie al cumpararii unui produs, mai ales daca vorbim de unul din zona tehnica. Cum si publicul targetat este destul de sensibil in fata unor opinii bine fundamentate, aici Apple cam prezinta o mica zgarietura in coaja sa neteda de mar perfect.

Cu toate acestea, pentru mine fiecare vizualizare a acestui spoof nu ma face decat sa zambesc un pic ironic, cu destinatie speciala a acestui zambet catre Microsoft, caci baietii astia parca au un pic asa vocatia masochismului. Este un spoof cu doua taisuri, in care Microsoft se autoflageleaza un pic prin recunoasterea faptului ac toate designurile sale…fie pentru un ipotetic MicroPad sa zicem sau pentru o noua varianta de Windows arata la fel de incarcat. Daca as fi designerul de la Microsoft cred ca m-as pierde in multitudinea de layere pe care le-as privi neputincios in Photoshop. Imi place informatia bine expusa, insa nu prea imi place sa fiu bombardata de ea simultan. Sa inteleg de aici ca utilizatorii de soft si hard marca Microsoft stau bine cu multitaskingul si atentia distributiva, fara sa se blocheze (nu Mac-urile erau bune la asta?)? Hmmmm…so, boys..keep it simple and smooth!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: