Dream Ball – mingea din carton


Cand un ambalaj implineste visul unor copii, lumea e plina de pace si creativitate. Acesta ar putea fi un slogan bun pentru o concurenta la titlul de Miss Univers, asta doar daca ar fi Miss Congeniality. Cu toate acestea, dupa ce am aflat cum poti crea lumina cu un pet de suc, am continuat cu ochii larg deschisi si plini de speranta ca voi gasi noi concepte care sa imi demonstreze ca ambalajele reciclabile pot construi un viitor promitator.

Pentru ca dedic aceasta saptamana sportului asa-zis Rege, in cercetarile mele saltarete pe terenul Internetului am descoperit un proiect dedicat copiilor din tarile Lumii a Treia. Poate nu va vine sa credeti, insa multe dintre familiile din zonele Africii Negre sau din zone mai izolate ale Orientului Mijlociu, nu isi permit sa le cumpere copiilor o minge de fotbal. Ceea ce pentru noi ar parea chiar un mizilic, pentru acesti copii o minge din carton recilat, provenit din cutiile cu ajutoare pe care copii din tari precum Tanzania, Burundi, Somalia sau Congo le primesc, in speta poate fi un obiect de joaca extrem de bun si amuzant.

Denumita Dream Ball de catre initiatorii proiectului este un bun exemplu care arata cum ambalajele pot avea un impact pozitiv asupra mediului si asupra omenirii, mai ales. Proiectul este initiat de Crucea Rosie si de Natiunile Unite si are menirea nu doar sa ajute in mod material copii nevoiasi, ci sa le si aduca un pic de amuzament si spirit ludic in viata lor afectata de saracie si dezastre naturale. Proiectul, iata, ca depaseste granitele materialului si satisface si nevoile emotionale si psihice ale copilului, incercand sa creioneze o copilarie apropiata de cea a copiilor din tarile cu posibilitati materiale mai bune. O astfel de jucarie contribuie chiar la sanatatea lor prin motivarea copiilor sa faca miscare, dar si sa socializeze prin joc unii cu ceilalti.

Mingea este creata dintr-un carton care sa nu raneasca pielea copiilor in momentul impactului cu aceasta, avand in vedere ca majoritatea acestora joaca fotbal in picioarele goale, direct pe pamant. Dream Ball devine si un excelent instrument de promovare a identitatii celor doua formatiuni globale caritabile, logo-urile acestora fiind dispuse in mai multe zone ale mingii. Ceea ce aduce unicitate proiectului este si faptul ca acest tip de minge poate fi gasita si sub forma de celor specifice altora sporturi precum baseball sau handball. Pentru copii din aceste zone acest proiect este un pas inainte, avand in vedere ca pana nu demult acestia erau nevoiti sa joace cu mingi improvizate din frunze sau din coji de cocos, materiale naturale care totusi ii raneau si faceau ca jocul sa se desfasoare mult mai greu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: