Picanterii la cutie si la borcan


Viata fara sare si piper nu are niciun farmec, niciun gust ghidus, nicio aroma colorata. Si mi-ar placea sa cred ca o zi buna este asortata si cu ceva condimentat cu creativitate si inspiratie. Hrana se afla la baza piramidei nevoilor noastre zilnice, dar mai cred ca daca iti respecti stomacul si buna dispozitie, o mancare buna este cu adevarat desprinsa din Rai daca este potrivit condimentata. Aceste asa-zise potentatoare de gust si buna dispozitie trebuie in primul rand sa fie naturale si mai mult decat atat sa-si pastreze calitatiile in conditii propice. Cum numai un ambalaj potrivit fiecarui tip de condiment ar putea face aceasta posibila am scornit prin ungherele internetului si am gasit cateva concepte care mi-au „piperat” parerea. Multe dintre acestea mi-au stimulat privirea si m-au facut sa le dau verdictul de a fi pastrate mai mult timp pe post de „adapost” pentru magia mancarii. Cum multi comercianti propun spre vanzare diverse solnite si alte borcanele nostime ca infatisare, declar acum ca orice ambalaj pentru condimente ar trebui sa rivalizeze cu acestea.

Prima cometa de creativitate vine dintr-un studio de design, micut si discret, dar cu potential mare din Argentina. Punctul esential al ambalajelor create pentru 1854 Spices and Herbs este elementul distinctiv atribuit fiecarui tip de condiment in parte. Acest element reprezinta o simpla silueta fie a unui obiect utilizat in bucatarie, fie a vreunui animal asociat cu aroma pe care un condiment il confera. Brandul, desi local, abordeaza o strategie glocal(a) recurgand astfel la semne distinctive comune la nivel international din punct de vedere cultural. De exemplu cutia in care se afla granulele de usturoi infatiseaza cu sarcasm silueta unui liliac. Asocierea cromatica a fundalului negru cu inserturile metalice ofera un aspect superior din punct de vedere calitativ, dar si un aer inovativ.

Al doilea brand pe care il includ la categoria „asa da”, m-a indus initial in eroare..si nu doar pentru ca prima data am vazut o imagine thumbnail a acestuia, ci pentru ca este mult prea elegant pentru a fi regasit in bucatariile sa le zicem…cel putin traditionale. La prima vedere te-ai gandi ca acesta este doar un flacon de parfum pentru barbati, dar imediat iti sare in ochi perfectul sistem de strecurare a condimentului. Nimic mai simplu in ceea ce sistemul banal de presarare a continutului din ambalaj, dar parca nu-ti mai vine sa-l lasi din mana. Ambalajul este realizat din metal ceea ce permite buna conservare a continutului. Din pacate nu poate fi reutilizat, tu, consumatorul, fiind nevoit sa cumperi o noua doza de fiecare data si sa risti sa colectionezi prea multe astfeld e recipiente. Un minus pe care il atribuit acestui produs este faptul ca doar denumirea este schimbata pe ambalaj, designerii evitand sa creeze cate un ambalaj personalizat din punct de vedere grafic si cromatic pentru fiecare dintre cele trei condimente propuse, in parte. Brandul se numeste Boutique Spices de la Casas Pedro si daca nu-l folosesti acasa, este o optiune perfecta pentru detinatorii de restaurante si localuri.

Un alt brand care reflecta acelasi stil este Sciendo Spieces

Am sa arat acum variata care nu imi misca niciun muschi al fetei pentru a creiona un zambet. Condimente in simple borcane de gem/zacusca/bulion si alte chestii pastoase nu imi denota deloc creativitate. Nici macar etichetele multicolorate pe care Dean Bros le propune nu prea ma gadila, ca sa nu mai spun ca este extrem de frustrant pentru o gospodin/a sa acceseze continutul atunci cand ajunge de la jumatate in jos, chiar daca exista intotdeauna metoda varsarii continutului (in cel mai nefericit caz, intr-un mod necontrolabil asupra mancarii).

Pentru alte concepte „spicy” vezi slideshow-ul de mai jos. Enjoy!

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: