Ambalajul anti-stress sau ambalajul jucarie?


Ar putea fi numit ambalajul anti-stress sau ambalajul jucarie, un fel de materie care provoaca dependent inca din 1960. Cu forme rotunde la inceput, umplute cu aer si cu un sunet pe care vrei sa-l auzi mereu si mereu ambalajul cu bilute de aer a fost la inceput creat pentru a proteja obiectele fragile, in special din sticla, portelan, si mai apoi din plastic (in special produse electrocasnice). Cei doi inventatori ai minunii cu bule pocnitoare, Alfred Fielding si Marc Chavannes, au incercat initial sa creeze o pelicula 3D, insa intr-un final au creat aceasta folie cu bule de plastic umplute cu aer.

De-a lungul timpului, bulele nu au ramas rotunde, ci au luat si forma unei inimioare de exemplu, concept produs in 1997 de compania Torninova. Mai mult decat atat, in zilele noastre au aparut site-uri extrem de creative unde cu ajutorul unui software online poti sparge bilutele celebre toata ziua, atunci cand nu te pandeste seful sau cand pur si simplu te-ai saturat de cai verzi pe pereti. Cu siguranta astfel de jocuri nu sunt doar asasini ai timpului, ci si asasini ai placerii de atinge tu insuti cu buricele degetelor un astfel de ambalaj care cu fiecare biluta pocnita parca creste in tine dorinta de a le decima pe toate. Acesta este un exemplu de ambalaj care se pare ca prin simplitatea sa a devenit mai mult decat i-a permis soarta initiala.

 

Mi-a placut initiativa unor baieti destepti care au creat chiar un calendar , unde fiecare zi este integrata intr-o bula de aer. Drept urmare, ai terminat ziua cu bine, mai apesi o bula…insa parca mie mi-ar veni sa le apas pe toate.

Acest tip de ambalaj nu mai este utilizat doar in industria componentelor electro-casnice, mai nou fiind un accesoriu interesant si in industria alimentara, dar si cosmetica. Brandul Comme Des Garcon, un parfum care se recomanda ca redand libertatea baietilor (!?), se prezinta intr-o cutie sobra in care sade frumos o sticluta de parfum invelita intr-o folie cu bule de culoare neagra. Chic aceasta alegere si cu siguranta atrage atentia targetului.

Conceptul a patruns cu succes si in lumea muzicala, acolo unde unul dintre cele mai creative albume ale lui Brittany Bosco, vine intr-un invelis auriu cu bule care protejeaza carcasa albumului. Este un design realizat de Alex Goose.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: