Ambalaje tatuate


Nominalizat roblogfest 2012

A venit vremea in care trebuie sa lasi pielea sa respire, sa-si exprime personalitatea si sa te simti bine cu ceea ce porti pe tine, mai precis pe piele. Un tatuaj nu devine doar un accesoriu, ci parte din personalitatea corpului tau, parte din ceea ce vrei tu sa le eprimi celorlalti. In curand, voi expune si eu pe pielea mea ideea care reuneste toate pasiunile mele…dar pana atunci hai sa va spun cate ceva despre ambalaje care se lasa si ele tatuate de idei bune.

Denumirea de „tatuaj” provine regiunea Samoa, de la teremenul „tatau”, si fiind practicat in diverse culturi s-a raspandit rapid in intreaga lume. A purta un tatuaj nu mai este un tabuu in societatile deschise si prin urmare nu mai sunt asociate cu anumite categorii ale societatii incadrate in categoria paria. Prin urmare, si in limbajul comercial li s-a permis patrunderea, tocmai pentru a exprima personalitatea si preferintele publicurilor tinta carora unele branduri li se adreseaza. In special, in categoria bauturilor alcoolice regasim designuri bazate pe tehnica de desen a tatuajelor. Curios sau nu este faptul ca si in zona comesticelor regasim diverse motive inspirate din arta tatuajelor. Bineinteles, designurile preferate sunt cele florale sau abstracte, atractive pentru publicul feminin.

Bauturi cu personalitate, pentru oameni cu personalitate

Am gasit cateva exemple de marci de lichior pentru care un design inspirat din tehnica tatuajelor este un simbol pentru traditie, experienta in domeniu si o istorie vasta. Simbolurile care exprima aceste caracteristici sunt des intalnite in designurile tatuajelor, ceea ce face ca apropierea dintre cele doua concepte sa fie unitara si justificata. Leul, in cazul brandului Tuaca, este un simbol puternic, care determina o imagine masculina, dar si una a unei bauturi de traditie. Designul este semnat de Corey Miller, celebru artist tatuator ce isi semneaza aceasta opera de arta cu multa eleganta si pricepere. O astfeld e abordare aduce originalitate si elimina monotonia unei sticle simple de lichior. Ceea ce mai aduce special acest design este si faptul ca desenul leului este imprimat cu cerneala termo-cromatica, ceea ce permite o experienta senzoriala consumatorului si personalizeaza ambalajul. Aspectul monocromatic sugereaza si ideea de sticla rece, avand in vedere ca lichiorul are cea mai buna aroma atunci cand este rece si te racoreste.

Sailor Vodka este unul dintre conceptele de ambalaj preferate care ma atrage prin aspcetul vectorial al graficii si prin cromatica jucausa. Stim cu totii ca nu exista marinari fara tatuaje cu corabii, ancore sau alte creaturi fantastice ale marii. Aceasta eticheta de sticla reuneste toate aceste stereotipuri pozitive, dupa mine, fiind un colaj perfect de modele de tatuaj cum numai in universul marinarilor gasesti.

Alte concepte:

Kat von D si linia sa de cosmetice

Nu puteam sa vorbesc de tatuaje fara sa o mentionez si pe Kat von D. Nu este ea chiar cea mai buna artista de tatuaje din lume, insa este un produs bun de marketing si publicitate, un icon al industriei pe care o reprezinta. Bineinteles, fiind o diva a tatuajelor, fiind o reprezentanta a sexului frumos, dar chiar frumos, tot dupa mine :D, are si o linie de parfumuri si cosmetice dupa chipul si asemanarea pielii ei :P. Jongland cu tonuri de culoare intunecate si cu contraste puternice (alb-negru, rosu-negru) gama de produse ce ii poarat semnatura chiar au identitate asemenatoare ei. Cel mai mult imi plac fonturile folosite, inspirate din designul tatuajelor in stil LA sau Route 66. Nici motivele florale victoriene nu sunt deloc dizgratioase si excesive, dand un aspect vintage si elegant. Este o alegere buna pentru o personalitate mai „dracaosa”, dar feminina in acelasi timp. In kod clar, trandafirul doar conturat/schitat este un key-point pentru designul tatuajelor fiind unul dintre cele mai tatuate siimboluri din lume si nefiind preferat doar de femei. Combinatia de Old English Font, motive florale victoriene si simboluri mistice atrag consumatorul si exprima exact acel stil de viata rebel, un pic dur, dar cu o feminitate determinanta.

Etichetat , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: