Ambalajul Saptamanii: Portocala Cartonata


Portia de creativitate inainte de somn este servita. Se numeste Preston Grubbs’s Spherical Wedge Juice si arata asa.

Natura ne inspira cu fiecare clipa in care din pacate este incarcata cu si mai multe reziduuri, ambalaje nesustenabile si asa mai departe. Acesta este un cocept frumos, inteligent, insa atat de costisitor incat ar trebui sa fim liliputani ca sa consumam doar un coltisor de cutie de suc.

Ce imi place?

10 semi-felii de portocala, cartonate, vidate in care salasuieste un suc racoritor. Toate aceste mini-ambalaje sunt reunite intr-o plasa de rafie asemanatoare celor in care se vand adevaratele portocale. Pana aici, avem o identitate de nota zece, un ambalaj care atrage privirile, ridica sprancenele si te face sa lacrimezi de bucuria creativitatii ce se prezinta sub ochii tai. Forma ramane intiparita in subconstientul consumatorului si iese din sabloanul anostelor cutii patrate sau triunghiulare care te impiedica adesea sa sorbi tot continutul. Designul este realizat de studentul Preston Grubbs. Este un ambalaj din care ai bea cu placere de copil si cu optimism.

Ce nu-mi place?

Continutul unei cutii imi incape pe o masea…as avea nevoie de mai multe „deoze” de suc spre administrare. Un astfel de produs nu-mi satisface setea uriasa, ci mai degraba curiozitatea si mi-ar starni spiritul ludic. Din cate vad, nu este un produs destinat in principal copiilor, ci este mai degraba un concept digerat de cei 18+. Nu este sustenabil…materia prima utilizata pentru 5 mini-ambalaje ar fi suficienta pentru a crea un singur ambalaj mult mai usor ca gramaj si care sa afecteze mai putin mediul inconjurator. Stratul de aluminiu din interiorul cutiilor este triplat in acest caz, iar tocmai aceasta folie care mentine produsul proaspat mai mult timp, nu este reciclabila si nici bio-degradabila.

Etichetat , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: