Chiar si Coca-Cola isi poate pierde simtul identitatii


Coca Cola este un brand mai cosmopolit decat ati crede…insa nu in Romania. Cum America este tara unde visul capata diverse forme, culori si senzatii, Coca Cola a stiut ca tocmai aici poate dezvolta cele mai nastrusnice sau discutabile idei…Si aici ma refer la aromele marca Coca-Cola pe care americanii au placere sau din contra neplacerea de a le gusta. Insa cum iti pastrezi aceeasi identitate pentru fiecare aroma in parte? Solutia a venit greu chiar si pentru cel mai acidulat brand din lume.

Incep prin a ma mira…la superlativ…de faptul ca pe taramul libertatii comericale exista si Coca Cola orange, un fel de Fanta camuflata intr-o sticla de Coca-Cola. Nu-mi ramane decat sa cred ca nu erau sticle de Fanta si atunci continutul a fost plasat in niste pet-uri struto-camila pe care era mentionat si numele Coca-Cola.

Trecand peste, am tastat voioasa pe Google sintagma „Coca-Cola Cherry” si mare mi-a fost surpriza sa descopar cel putin 5 designuri diferite de cutii si etichete pentru a indica aceasta aroma de Cola. In mod cert, au fost ceva probleme de gasire si insusire a unei identitati comune pentru toate celelalte arome, asa ca produsele din aceeasi gama erau total diferite, dar cu personalitate.

Iata doar cateva exemple de astfel de incercari de a deifini o directie a designului DOAR pentru acest sortiment.

 

Insa timpul a trecut, lucrurile s-au mai sedimentat si Coca-Cola si-a gasit inspiratia chiar in designul original al etichetelor si imprimeurilor de pe cutii de pana acum. Raspunsul era simplu la toate aceste frmantari creative: Pe langa sigla deja arhi-cunoscuta si pe langa acele linii curbe cu efect curgator, a fost atasat simbolul fiecarei arome. Si nu oricum. Designerii au tinut sa ofere un look glossy si usor tridimensional acestui aspect tocmai pentru a nu crea monotonie. Rezultatul a fost unul destul de simplu si elegant, iar consumatorii nu vor mai fi atat de dezorientati si anxiosi in cautarea unui produs din gama Coca-Cola.

Etichetat , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: