Ambalaje creative pentru biciclisti


Sunt anumite categorii de produse ce nu se pot bucura de un ambalaj la fel de apetisant ca al altor categorii de produse consumate des. Cu toate acestea, acest lucru tinde sa dispara datorita dezvoltarii gusturilor consumatorilor care incep sa creeze o aura deosebita in jurul unor categorii de produse nisate. Chiar daca bicicleta a devenit mai degraba un accesoriu la moda, iar nu doar un mijloc de transport oarecare si companiile producatoare de produse destinate intretinerii bicicletelor au inceput sa dezvolte concepte de ambalaj mult mai atractive.

Consecintele sunt pozitive, iar designul ambalajelor se potriveste adesea profilului consumatorilor dintr-o nisa destul de pretentioasa, dat fiind faptul ca a te desplasa cu bicicleta a devenit mai mult o moda, dar si o necesitate in orasele mereu paralizate de traficul nebun.

Incep prin a prezenta un kit de reparatie pentru biciclete compus din trei itemuri cu ambalaje separate dar care per total se completeaza ca un puzzle. Fiecare accesoriu in parte detine elemente de design specifice caracteristicilor proprii, iar prin alaturarea de celelelalte doi creeaza un tot unitar care ii indica consumatorului ca unul fara celelalalt nu ar fi la fel de eficienti. Cu toate acestea, alegerea unui ambalaj separat pentru fiecare produs din kit ofera o libertate financiara mai mare, dar si posibilitatea de a testa un singur produs si de a decide ulterior daca vrei sa le achizitionezi si pe celelalte din pachet. Ambalajul aminteste parca de celebra ciocolata cu forme muntoase, Toblerone, dar cred eu ca este destul de modern ca aspect. Verdele din gama cromatica este destul de potrivit avand in vedere ca bicicleta este un mijloc de transport ecologic.

Cauzelesociale si nemarginita creativitate a designerilor

Suntem obisnuiti sa asistam la numeroase incercari (reusite cel mai adesea) de promovare a unor cauze sociale. Pink Lady este un concept responsabil din punct de vedere social, un concept de ambalaj simblu dar care afiseaza un simbol cunoscut pe plan international: funda roz – semnul luptei impotriva cancerului la san. Pink Lady este conceptul care imbraca un banal lant de bicicleta in Taiwan. Cool sau nu? Bravo lor!

De la plictisitor la multifunctional

Desi ar mai fi si alte concepte interesante, inchei cu Biker’s Band, un accesoriu multifunctional atat pentru bicicleta cat si pentru biciclist. Cum sta treaba cu acest ambalaj? Este foarte simplu: exista 6 variante de ambalaj care iti indica mai multe variante de utiliza acest accesoriu multifunctional. Ilustratiile realizate de Daniel Blackman sunt in acelasi utile, cat si amuzante. Iata cum poti vinde eficient un accesoriu util in esenta lui, dar care poate pentru multi poate fi plictisitor.

Etichetat , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: