Istoria tumultoasa a plasticului – Fun Facts


  • imagesNe confruntam cu el zilnic, il folosim, apoi il renegam si il mustram cum ca „de ce nu este bio-degradabil?”. Iata cateva fun facts despre plasticul atat de ominiprezent in viata noastra. Pai, in primul rand, prima forma timida de plastic a aparut in 1862, cand Alexander Parkes a prezentat  primul material de tip plastic, derivat culmea ..din celuloza. Era bio-degradabil si se modela la rece.
  • Cam peste ceva zeci de ani, in 1900 au aparut si acele „imbracatoare” de bomboane, cel mai fin material filmat de plastic.
  • Tot intr-un an cu sot (1930), apare scotchul, pe atunci o forma destul de atractiva de a sigila ambalajele produselor. Si dintr-o greseala binevenita, a aparut si folia de plastic care protejeaza bolurile cu salate de usturoi care imput to frigiderul.Salvatorul si inventatorul acestei solutii este Ralph Wiley.
  • Si pentru ca gospodinele sa fasaie frumos Cilit-ul pe geamuri si oglinzi, in 1946 apare si sticla de plastic cu „fas-fas”, ce a isterizat audienta feminina a acelor vremuri.
  • Si ca gunoiul sa fie ascuns si mai bine, dar nu sub pres, ci in saci de plastic, in 1950 se naste celebrul sac de plastic negru, folosit pentru prima data intr-un spital.
  • Dar fantezia maxima a ambalajelor de plastic urma sa ia nastere in 1960, cand au aparut incitantele „Bubble Wrappers” din care nu te mai opresti de pocnit.
  • Si pentru ca in alte tari mai dezvoltate, oamenii aveau televizor ore bune, a aparut ambalajuld e frozen dinner sau TV dinners aluminium trays care se incalzeau la cuptorul cu microunde, facand deliciul oricarei cine.
  • Ca sa inchei, prin 2008, companiile si-au dat seama ca dauneaza mediului inconjurator si s-au adaptat noilor reglementari privind reciclarea, creand ambalaje reciclabile.
Etichetat , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: