„Doamna cu suflet de aur” – in top 50 cele mai influente femei din Romania


Joi, 21 iunie 2012, Forbes Romania a premiat cele mai influente femei din Romania. Eveniment unic in Romania, Gala Forbes a reunit personalitati feminine de succes din domenii precum bussiness, lifestyle, media, sport si din sectorul non-guvernamental, in cadrul unui eveniment elegant.

Pentru cei 16 ani de activitate intensa in sectorul non-guvernamental si pentru cele 74 de proiecte sociale si filantropice intreprinse in cariera sa, Doina Crangasu, Director Executiv al Confederatiei Caritas Romania, a fost premiata de publicatia Forbes Romania si s-a clasat in topul 50 al celor mai influente femei din Romania. Puterea de decizie, puterea financiara gestionata cu mult tact, implicarea in diferite sfere de influenta sociala, au plasat-o pe Doina Crangasu in Topul Forbes al celor 50 de femei cu influenta din Romania, in 2012.

Denumita de publicatia Forbes Romania ca fiind „Doamna cu Suflet de Aur”, Doina Crangasu a vorbit in paginile revistei despre cat de multa munca, responsabilitate si pasiune trebuie sa depui pentru a-i ajuta pe ceilalti. Activitatile sociale desfasurate in ultimii 16 ani de cariera in sectorul neguvernamental, au scos in evidenta faptul ca oamenii asistati de organizatiile societatii civile au nevoie atat de ajutor material, dar si de hrana spirituala. Numai anul trecut, organizatiile Caritas din Romania au sprijinit 115.000 de beneficiari proveniti din diferite medii si categorii sociale (15.000 de copii si tineri, 25.000 de varstnici, 60.000 de familii nevoiase, persoane cu disabilitati si comunitati afectate de dezastre), iar bugetul gestionat de organizatiile Caritas in Romania a fost de 14 milioane de euro.

Flatata de primirea acestei distinctii, Doina Crangasu a multumit Forbes Romania pentru aprecierea adusa celor care isi ajuta ajuta semenii si a declarat ca in toata activitatea sa „nu a trecut peste minciuna si nepasare si nu a facut niciun compromis in fata celor care nu au tratat cu seriozitate problemele sociale atat de evidente.„

Cariera sa este departe de a se fi incheiat si promite ca va fi in continuare o prezenta activa in activitatiile de lobby, advocacy si initiatoare a multor proiecte sociale dedicate publicurilor vulnerabile din Romania. In prezent, alaturi de cele 10 organizatii membre, Doina Crangasu promoveaza o campanie sociala dedicata seniorilor activi din Romania. Proiectul se inscrie in tematica Anului European al Imbatranirii Active si al Solidaritatii intre Generatii, iar mai multe detalii pot fi regasite pe unica platforma web dedicata nominalizarii seniorilor activi din Romania, www.mereutanar.com.

Etichetat , , , , , ,

Lasă un comentariu